iPhone 16 Pro donosi 20% veću svetlinu ekrana?


Instant Digital tvrdi da će iPhone 16 Pro imati svetliji ekran u poređenju sa iPhone 15 Pro modelom. Prema procuriloj informaciji, manualna ili tipična maksimalna osvetljenost biće 1200 nita, što je za 20% više u poređenju sa ocenom od 1000 nita kod iPhone 15 Pro modela.

Procurila informacija takođe tvrdi da će telefon pružiti 1600 nita "uzbuđenja" osvetljenosti. To je pomalo zbunjujuće jer i iPhone 14 Pro i 15 Pro već mogu da dostignu 2000 nita u režimu visokog osvetljenja (HBM). Kako je primetio 9to5Mac, iPhone 15 Pro dostiže 1600 nita maksimalne osvetljenosti prilikom prikazivanja HDR sadržaja. Ako je to tačno, onda bi "uzbuđenje 1600 nita" moglo da se odnosi na maksimalno osvetljenje prilikom prikazivanja HDR sadržaja, što znači da ostaje isto.

Izvor Instant Digital navodno ima mešovit uspeh u pogledu glasina o Apple proizvodima. Navodno je nekoliko puta pružio tačne informacije u prošlosti, uključujući vremenski raspored lansiranja prošlogodišnjeg žutog iPhone 14, matiranu zadnju staklenu površinu iPhone 15 i 15 Plus modela, Apple Watch Series 8 kao manje osveženje, podršku za prostorni video u iPhone 15 Pro modelu i još mnogo toga.

Za one koji nisu upoznati, moderni pametni telefoni su programirani da dostignu različite vrhunske nivoe osvetljenosti u zavisnosti od različitih uslova osvetljenja. Iako mogu postojati različiti termini, koncept je prilično jednostavan. "Manualna" ili tipična vrhunska osvetljenost odnosi se na maksimalnu osvetljenost koju će telefon dostići u unutrašnjim (ne previše svetlim) uslovima osvetljenja. Sledeći je HBM (režim visokog osvetljenja) koji omogućava veću osvetljenost u jakim spoljašnjim uslovima osvetljenja. Pored svega toga, neki moderni pametni telefoni omogućavaju vrlo visoku "lokalnu vrhunsku osvetljenost" za HDR sadržaj. U tom slučaju, samo mali deo ekrana dostiže visok nivo osvetljenosti na osnovu sadržaja.

Nije sasvim jasno na šta se odnosi termin "excitation 1600" u ovoj informaciji. Ipak, manualna vrhunska osvetljenost, koja je sada povećana, ostaje praktična većinu vremena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.