iOS 17.5 bug navodno prikazuje stare obrisane fotografije

Bug u iOS-u 17.5 navodno ponovno prikazuje fotografije koje su neki korisnici iPhone-a izbrisali pre nekoliko godina, prema objavama na Redditu. Pogođeni korisnici iPhone-a tvrde da nakon ažuriranja na iOS 17.5 - koji je objavljen u ponedeljak - u aplikaciji Photos postoje slike koje su izbrisali pre nekoliko godina.

Navodne slike se pojavljuju kao najnovije slike u aplikaciji Photos nakon instaliranja iOS 17.5. Jedan korisnik kaže:

"Kada sam razgovarao sa svojim partnerom, hteo sam da pošaljem sliku i video sam da su najnovije slike NSFW materijal koji smo napravili pre nekoliko godina kada smo živeli odvojeno. To je trajno izbrisano pre godina, ali čarolijom se ponovo pojavilo?"
"Proverio sam svoj iPad i on takođe ima slike (neki moji crteži od pre nekoliko godina). Osećam se veoma nelagodno."
"Isto ovde. Imam četiri slike iz 2010. koje se neprekidno pojavljuju kao poslednje učitane slike na iCloud-u. Izbrisao sam ih više puta," piše još jedan korisnik u Reddit-a.

Postoje brojne prijave sličnih situacija u niti na Redditu. Neki korisnici vide izbrisane slike iz prošlosti kako se ponovo pojavljuju u njihovim bibliotekama, dok drugi vide slike iz ranijih ove godine.

Po podrazumevanim podešavanjima, aplikacija Photos ima funkciju "Recently Deleted" koja čuva izbrisane slike 30 dana. To se ovde ne dešava, s obzirom da su većina pomenutih slika meseci ili godine stare, a ne dani.

Apple nije komentarisao problem, ali on prirodno izaziva brojne zabrinutosti i pitanja o privatnosti i zadržavanju podataka. Neki korisnici na Reddit-u spekulišu da je iOS 17.5 možda napravio promene u aplikaciji Photos koje su zahtevale ponovno indeksiranje foto biblioteka.

Ipak, čak i ako aplikacija Photos prolazi kroz neku vrstu procesa ponovnog indeksiranja u iOS-u 17.5, nema opravdanja za slike koje su korisnici mislili da su izbrisane da se ponovo pojave.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.