ChatGPT dolazi na iOS 18?


Apple je navodno blizu uvođenja ChatGPT, alata za veštačku inteligenciju OpenAI-ja, na iOS 18. Ovo dolazi nakon razgovora između dve kompanije, mada detalji ostaju nejasni. Apple takođe možda razgovara o sličnoj tehnologiji sa Google-om (Gemini). Ovi glasovi odgovaraju navodnom planu Apple-a za AI prodavnicu aplikacija, koja bi ponudila manje AI modele na uređajima i outsourcing većih. Međutim, ovo su samo glasine.

Apple već neko vreme radi na veštačkoj inteligenciji, s očekivanjima za objavu na WWDC 2023. Potencijalne funkcije uključuju AI-powered browsing u Safari-ju, pametnijeg Siri-a i on-device sistem za AI chatove.

Čini se da je Apple fokusiran na obradu na uređaju za AI, što su istakli na nedavnom događaju. Takođe razvijaju Ajax, AI sistem koji bi mogao da obavlja zadatke koje trenutno obavlja Siri, poput sumiranja teksta i poboljšavanja pretraga Spotlight-a. Druga glasina sugeriše tehnologiju na uređaju za sumiranje glasovnih beleški.

Ovaj fokus na obradu na uređaju i odgovorno prikupljanje podataka (kupovina pristupa podacima umesto skidanja) razlikuje Apple od nekih konkurenata.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.